Teams GO!-NH ronden Accelerator Circulaire Economie succesvol af

(01 februari 2019)

Met pitches, interviews, mini-masterclasses en deep dives sloten de 16 teams van de GO-NH! Accelerator Circulaire Economie de Week van de Circulaire Economie af. In het circulaire ABN Amro Paviljoen CIRCL op de Zuidas bruiste het van de circulaire businessideeën!

Teams GO!-NH

De teams van GO!-NH namen de 200 gasten - innovators, beleidsmakers en investeerders - mee in hun ontwikkeling van de afgelopen 3 maanden, In deze periode werkten ze aan hun propositie, groei, ambitie en uitdagingen. Lees hier meer over de teams (pdf, 104,40 kB).

GO!-NH is het groeiversnellingsprogramma van de provincie Noord-Holland dat start-ups en MKB’ers ondersteunt bij het op de markt brengen van innovatieve producten/diensten op het gebied van circulaire economie en duurzame mobiliteit.

Tijdens de selectiedagen in oktober 2018 werden in totaal 16 teams geselecteerd om mee te doen aan de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie. Vanuit de provincie worden 10 teams ondersteund en neemt een provincieteam 'het Datalab’ deel aan het programma. Daarnaast hebben Techport/Rabobank (1) en de gemeente Haarlemmermeer (3) door middel van Regionale Challenges 4 teams een kans geboden om aan het GO!-NH programma mee te doen. Afvalzorg besloot na de selectiedagen om een plek voor E-waste Arcades in het GO!-NH programma te financieren.

In de afgelopen 3 maanden volgden de deelnemers verschillende workshops om hun innovatie verder te ontwikkelen en te valideren. Ze kregen daarbij begeleiding van professionals uit het bedrijfsleven en coaching om hun vaardigheden, waaronder pitchen, te ontwikkelen. Tijdens Demo Day (pdf, 3,28 MB) konden de deelnemers hun innovatieve product of dienst aan een breed netwerk presenteren. Op deze manier krijgen ze de kans om launching costumers, partners of investeerders te vinden.

GO!-NH is onderdeel van de MKB innovatie-instrumenten. Ook de andere innovatie-instrumenten krijgen een podium in de breakoutsessies. Zo heeft PIM een masterclass verzorgd en werd er een mini-workshop Circulaire Business Design Track (CIRCO) aangeboden. Daarnaast gingen de studenten van het Sustainable Policy Lab in gesprek met ondernemers over belemmerende regelgeving.

In 2019 vinden er nog 2 edities van GO!-NH plaats. In de eerste helft van 2019 op het thema Duurzame Mobiliteit en in de tweede helft van het jaar op het gebied van circulaire economie. De inschrijving voor de GO!-NH Accelerator Duurzame Mobiliteit staat nu open.

Uitgelicht