3 weken nachtelijk asfaltonderzoek bij Cruquiusbrug (N201)

(23 januari 2019)

Vanaf maandag 28 januari 2019 laat de provincie Noord-Holland gedurende 3 werkweken ’s nachts, van 20.00 tot 5.00 uur, asfaltonderzoek uitvoeren op het wegdek van de N201 bij de Cruquiusbrug in Cruquius.

Tijdens het onderzoek wordt in het wegdek geboord om de kwaliteit van het asfalt en de fundering te beoordelen. De verkeershinder voor weggebruikers is zeer beperkt.

Cruquiusbrug

Verkeershinder

Tijdens de nachtelijke onderzoekswerkzaamheden wordt in maximaal 3 weken tijd het wegdek van de N201 op en rond beide brugdelen van de Cruquiusbrug onderzocht. Er wordt telkens maar 1 rijstrook afgesloten met een rijdende afzetting, bij de plek waar op dat moment een boring plaatsvindt. De Bennebroekerdijk en Cruquiusdijk blijven bereikbaar.

Het verkeer kan altijd via de andere rijstrook langs de werkzaamheden rijden. Overdag zijn alle rijstroken beschikbaar. Hierdoor is de verkeershinder voor de weggebruikers zeer beperkt.

Data onderzoeken

  • Week 5: Maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari van 20.00 - 5.00 uur
  • Week 6: Maandag  4 februari tot en met vrijdag 8 februari van 20.00 - 5.00 uur
  • Week 7: Maandag 11 februari tot en met vrijdag 15 februari van 20.00 - 5.00 uur (reserveweek)

Geluidsoverlast

Gedurende de onderzoeken wordt in het wegdek geboord. Trillinghinder wordt niet verwacht maar mogelijk kunnen direct omwonenden beperkte geluidshinder ondervinden. De provincie heeft deze bewoners per brief op de hoogte gesteld.

Nieuwe Cruquiusbrug

Het asfaltonderzoek vindt plaats als voorbereiding op de bouw van de nieuwe Cruquiusbrug. Naar verwachting start de provincie in 2021 met de bouw van een nieuwe oostelijke brug richting Heemstede. Daarnaast vindt groot onderhoud plaats aan de westelijke brug richting Hoofddorp.

De bouw van de nieuwe Cruquiusbrug is een bijzonder en ambitieus innovatieproject, waarin de provincie aan de slag gaat met energieneutraal, circulair en onderhoudsvriendelijk bouwen.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis), of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.cruquiusbrug.nl.