Jongeren maken reportages over hun provincie

(29 januari 2019)

Mbo-studenten maken de komende weken korte filmreportages over de provincie Noord-Holland in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.

Video: jongeren over de provincie Noord-Holland
Wat weten jongeren van de provincie? Klik op de foto om de video te bekijken.

Jongeren betrekken bij verkiezingen blijft erg lastig. Stichting F6 zet zich al ruim 5 jaar in om jongeren meer te leren over politiek en democratie en hen bij verkiezingen te betrekken. Dit doen ze onder meer door middel van het mediaproject Channel 6 News: het mediakanaal van Stichting F6 waar jongeren door middel van korte reportages zelf laten zien hoe zij hun eigen provincie zien en wat zij belangrijk vinden.

Camera en microfoon

Studenten kregen de afgelopen weken eerst workshops over de taken en verantwoordelijkheden van de provincie Noord-Holland, media en interviewtechnieken door de NVJ. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen gaan ze vervolgens zelf op pad om met camera en microfoon (kandidaat) Statenleden te interviewen, de mening van jongeren te peilen en grote projecten van de provincie te bezoeken. Dit educatieve traject is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. De reportages worden, geheel onafhankelijk, door de studenten zelf gemaakt.

&Holland

Wat weten jongeren eigenlijk van de provincie en de aankomende Provinciale Statenverkiezingen? Bekijk deze reportage en andere verhalen in de nieuwe &Holland.