Vernieuwing Wilhelminasluis hervat

(31 januari 2019)

De werkzaamheden aan de Wilhelminasluis worden op 11 februari 2019 weer hervat. Daarmee wordt een periode van onzekerheid afgesloten en komt een vernieuwde Wilhelminasluis, Wilhelminabrug en Beatrixbrug weer dichterbij.

Op dit moment treft bouwer Heijmans op de bouwterreinen al de nodige voorbereidingen. De werkzaamheden duren tot eind 2020.

Vernieuwing Wilhelminasluis hervat

De hervatting van de werkzaamheden betekent dat de hinder zal toenemen. Het komende halfjaar zal op verschillende plekken tegelijkertijd worden gewerkt. Tot komend najaar blijft de verkeerssituatie bij de sluis nog ongewijzigd. Daarna worden omleidingen voor het wegverkeer ingesteld vanwege de stremming van eerst 1 en daarna beide bruggen. In het voorjaar van 2020 is de sluis ook enige tijd dicht voor de scheepvaart.

Op de pagina's Planning en Bereikbaarheid staat meer informatie over de hinder voor omwonenden, wegverkeer en scheepvaart. Verder kunnen zij zich inschrijven voor de nieuwsbrief. De provincie en de bouwer houden de betrokkenen via deze kanalen op de hoogte.

Voor direct aanwonenden en andere geïnteresseerden organiseren Heijmans en de provincie Noord-Holland binnenkort een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op dinsdag 5 februari 2019 in het Zaantheater. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via vaartindezaan@noord-holland.nl.