Noord-Hollands werelderfgoed in beeld op NPO

(04 juli 2019)

In de provincie Noord-Holland liggen maar liefst 4 werelderfgoederen: de Waddenzee, Droogmakerij de Beemster, de Amsterdamse Grachtengordel en de Stelling van Amsterdam. De Nederlandse werelderfgoederen zijn verenigd in de Stichting Werelderfgoed Nederland. Deze unieke locaties zijn deze week te zien in een campagne op NPO 1, 2 en 3.

De Stelling van Amsterdam

Naast de boven genoemde Noord-Hollandse werelderfgoederen zijn er nog 6 werelderfgoederen door UNESCO erkende werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden: Schokland en omgeving, de Molencomplex Kinderdijk-Elshout, het Ir. D.F. Woudagemaal, Willemstad Curaçao, het Rietveld Schröderhuis en de Van Nellefabriek. Ze vertellen samen het bijzondere verhaal van het Koninkrijk der Nederlanden op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp.

Eurovisie Songfestival

Volgend jaar komt het Eurovisie Songfestival naar Nederland. Een uitstekende gelegenheid om te tonen hoe mooi ons land is, en de 10 werelderfgoederen in het bijzonder. De werelderfgoederen deden een oproep in de richting van AVROTROS, de omroep die het Songfestival op tv gaat uitzenden. “De 10 UNESCO werelderfgoederen zeggen maximale medewerking toe aan de organisatie”, zegt Boris van der Ham, voorzitter van Stichting Werelderfgoed Nederland.

De campagne is ook te zien op de website van Stichting Werelderfgoed.