Statenlid in beeld: Martijn Bolkestein (VVD)

(11 juli 2019)

Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Martijn Bolkestein van de VVD-fractie.

Martijn Bolkestein

Waarom ben je Statenlid geworden?

Ik heb ervaring in de lokale politiek. Ik was de afgelopen 4 jaar fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Bloemendaal. Het leuke van lokale politiek is dat je het resultaat dagelijks tegenkomt. Wel ging het in Bloemendaal een tijd lang erg vaak over de mensen en minder over de inhoud. Daarom vind ik het leuk nu een woordvoerder te zijn van een aantal inhoudelijk zware dossiers.

Hoe kijk je terug op de afgelopen weken?

Ik ben net 2 weken geleden gestart. Maar was daarvoor natuurlijk al wel actief in de campagne. Mijn eerste indruk is heel positief. Provinciale Staten vormen een diverse groep mensen met heel verschillende achtergronden. Het hele politieke spectrum is hier vertegenwoordigd.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?

We hebben in de VVD-fractie net de werkzaamheden verdeeld. Ik ga samen met collega-Statenlid Bas de Wit aan de slag in de commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid. Ik ga me de komende tijd vooral bezighouden met een heel belangrijk dossier: Tata Steel. Verder is mijn ambitie om de komende 4 jaar te werken aan een goede balans tussen natuurbehoud en woningbouw. Dat wil zeggen, zorgen dat de natuur echt groen blijft en er ook ruimte komt voor al die woningen die nog gebouwd gaan worden. Dat kan namelijk best samengaan.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Ik woon nu Aerdenhout, maar houd ook van mijn geboortestad Haarlem. Deze stad heeft werkelijk alles: het is een mooi statige provinciestad, waar je goed kunt winkelen en uitgaan. Het is er rustig met vriendelijke mensen. Het ligt vlakbij Amsterdam, en dan is er natuurlijk het strand...

Over Martijn Bolkstein

Martijn (47) werkte lange tijd als financieel manager voor Shell, waaronder 5 jaar in Dubai. Momenteel werkt hij als consultant bij Berenschot. Samen met politicoloog Meindert Fennema heeft hij naar aanleiding van hun ervaringen in de lokale politiek het boek 'Dorpspolitiek, waar is het lokale gezag?' geschreven met observaties over het politieke systeem en tips en aanbevelingen voor de verbetering van de gemeentepolitiek. Hij houdt van fietsen, hardlopen in de duinen en het volgen van het wereldnieuws.