Kinderschoenen uit de grond

(24 juni 2019)

In de nieuwe Vondst van de Maand vitrine in Huis van Hilde staan kinderschoentjes centraal. In de vitrine zijn 4 kinderschoenen uit de Gouden Eeuw te zien.

Kinderschoentje

 

Zeldzame vondst

De Vondst van de Maand is gratis toegankelijk en tijdelijk te bezichtigen vanaf 27 juni in Huis van Hilde. Archeologen vinden niet vaak schoenen tijdens opgravingen, omdat ze bijna altijd vergaan in de droge grond. Het is dus erg bijzonder dat deze bijna complete kinderschoenen nu kunnen worden getoond.

Kinderschoenen van alledag

Wat voor schoenen droegen mensen eigenlijk in de Gouden Eeuw? In deze vondst van de maand geeft Huis van Hilde een inkijkje in de mode van de zeventiende eeuw, maar is dat eigenlijk wel zo? De 4 archeologische kinderschoenen vertellen het verhaal van alledag. Vaak zijn ze compleet afgedragen en soms zijn er zelfs stukken uitgesneden. Ze geven niet zozeer de rijkdom uit de Gouden Eeuw weer die je zou verwachten. Op schilderijen en in musea zijn de schoenen vaak luxer en pronkzuchtiger, maar met deze schoenen wordt de realiteit van het leven in de Gouden Eeuw voor de meerderheid getoond.

Informatie 

Meer informatie is te vinden op de site van Huis van Hilde.