New Feminine: nieuwe expositie in paviljoen Welgelegen

(27 juni 2019)

Hoe laat nieuwe vrouwelijkheid zich vangen in kunst? Vanaf 12 juli laten Iris Woutera, Larissa Ambachtsheer en Viktoryia Shydlouskaya dit zien in de nieuwste Dreefexpositie.

Clary Stolte, Pink Grid, zeefdruk op laserfolie, 2019
Foto: Clary Stolte, Pink Grid (Double Grids Series), zeefdruk op laserfolie, 2019

Vrouwelijkheid is een thema in beweging. Clichés voldoen niet meer, er is sprake van ‘New Feminine’. "Een nieuw tijdperk waar de vrouwelijke tepel in vrijheid mag leven, menstruatie schaamteloos is en 1 enkele papadag niet voldoet. Het werk van de kunstenaars verbeeldt het nieuwe vrouwelijke op verschillende, prikkelende manieren," aldus mede-initiatiefnemer Matya Grabijn van de Parksessies.

Parksessies

De expositie is te zien tijdens de Parksessies van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 juli. Tijdens dit festival zijn in de Haarlemmerhout bijzondere optredens en kunstobjecten te zien. De organisatoren werken altijd nauw samen met de provincie. Dit jaar ontstond het idee om tijdens het festival een expositie in het provinciehuis te laten zien. De opening is vlak ervoor: op vrijdag 12 juli.

Komt het zien

Ook na de Parksessies zijn kunstliefhebbers van harte uitgenodigd om de kunstwerken te komen bekijken. De expositie is op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur te zien tot en met zondag 15 september in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 te Haarlem. De toegang is gratis. 

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een presentatie te bezoeken over de geschiedenis van het gebouw.