Noordhollandsch Kanaal bij Kogerpolderbrug tijdelijk gestremd voor scheepvaart

(06 juni 2019)

Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 5 juli is het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van de Kogerpolderbrug in West-Graftdijk gestremd.

nachtelijke werkzaamheden kogerpolderbrug

De provincie sloopt de Kogerpolderbrug om deze later te vervangen. Het scheepvaartverkeer wordt in deze periode omgeleid via de Knollendammervaart en Prinses Amaliabrug. Het wegverkeer kan gebruik maken van een tijdelijke brug. 

Omleiding scheepvaart

Recreatievaart en beroepsvaart tot 40 meter, maximaal 5 meter breed en maximaal 160 centimeter diepgang kunnen omvaren via de Knollendammervaart en de Prinses Amaliabrug. Na 5 juli is de doorvaart weer open. Dan geldt een maximale doorvaarthoogte van 3,8 meter vanwege de tijdelijke brug. 

Tijdelijke brug

Om de doorstroming van het verkeer zoveel mogelijk te garanderen komt er een tijdelijke brug met 1 rijstrook voor iedere rijrichting en een fietspad. De tijdelijke brug is vanaf 15 juni in gebruik. 

Werkzaamheden aan N246 en N244

De provincie Noord-Holland verricht groot onderhoud aan de N246 en N244, van Wormerveer tot Alkmaar. De provincie maakt van de gelegenheid gebruik om ook de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N246 en de N244 te verbeteren.
Het vernieuwen van de Kogerpolderbrug is onderdeel van de werkzaamheden, net als de vernieuwing van de Prinses Amaliabrug. Volgens de huidige planning is eind 2020 het gehele werk klaar.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via: 0800 - 020 06 00 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op de projectpagina N246 – N244 Trajectonderhoud en vervangen Beatrixbrug en Kogerpolderbrug of via de Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244

Uitgelicht