Vanaf 24 juni langdurig hinder op de Afsluitdijk

(18 juni 2019)

In verband met werkzaamheden is in beide richtingen 1 rijstrook beschikbaar op diverse plekken van de Afsluitdijk.

Afsluitdijk

Op 1 april startte Rijkswaterstaat met de versterking van de Afsluitdijk. Vanaf 24 juni 2019 tot 2023 gaat het wegverkeer continu hinder ondervinden van de werkzaamheden. Er is in die hele periode steeds op een ander deel van de dijk één rijbaan afgesloten. Het verkeer uit beide richtingen wordt dan over de beschikbare rijbaan geleid. Ook is het fietspad vanaf 24 juni tot eind van dit jaar in zijn geheel afgesloten.

Hinder wegverkeer

Met name tijdens de spits en bij brugdraaiingen kan de vertraging oplopen. Ook bij de start of het einde van de vakantie is het vaak extra druk waardoor verkeer met extra reistijd rekening moet houden. Houd de verkeersinformatie in de gaten voor de actuele reistijden.

Afsluiting fietspad

Tot eind 2019 is het fietspad langs de dijk gesloten. Vanaf 2020 tot april 2022 is het fietspad soms helemaal en soms gedeeltelijk afgesloten. Voor (brom)fietsers en wandelaars zet Rijkswaterstaat fietsbussen in. Op de zondagen 23 juni, 21 juli, 4 augustus en 18 augustus is het fietspad over de hele dijk wél open voor (brom)fietsers en wandelaars.

Meer informatie en Loket Afsluitdijk

Rijkswaterstaat, bouwconsortium Levvel, regionale overheden (De Nieuwe Afsluitdijk) en Windpark Fryslân hebben gezamenlijk het 'Loket Afsluitdijk' ingericht. Hier kan men terecht met alle vragen en suggesties over de werkzaamheden op de Afsluitdijk. Telefoon: 0800-6040 en e-mail: loket@deafsluitdijk.nl.

Meer informatie over geplande werkzaamheden is te vinden op www.vanAnaarBeter.nl. Meer informatie over de projecten op de Afsluitdijk en over de dienstregeling van de fietsbus is te vinden op www.deafsluitdijk.nl.

Uitgelicht