Beeldende kunst en duurzaamheid in nieuwe expositie provinciehuis

(21 maart 2019)

Beeldende kunst en duurzaamheid vinden elkaar vanaf 29 maart in de nieuwe Dreefexpositie DON’T KNOW MUCH ABOUT ALGAE-BRA. Er zijn installaties, wand- en vloerkleden en objecten te zien van Margot Berkman en Pieter W. Postma, en schilderijen van Naomi Mitsuko Makkelie.

Margot Berkman, ‘Sealight II’
Afbeelding: Margot Berkman, ‘Sealight II’

De tentoonstelling heeft als ondertitel 'De wonderbaarlijke wereld van de fotosynthese'. Algae (algen) spelen hierbij een essentiële rol. Meer dan 50% van de zuurstofproductie in onze atmosfeer ontstaat door fotosynthese van algen, zoals plankton, wieren en kelpbossen. De 3 kunstenaars zijn geïnspireerd door de rijkgeschakeerde zeeflora en verwijzen hier in hun kunst direct of indirect naar.

Opening

Vrijdag 29 maart opent Jack van der Hoek, gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Duurzaamheid, om 17.00 uur de expositie. Kunstliefhebbers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Hierna is de expositie tot 3 mei op werkdagen te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 in Haarlem. De toegang is gratis.

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een presentatie te bezoeken over de geschiedenis van het gebouw.