Bezoek SHIP vanaf april met de rondvaartboot

(28 maart 2019)

Het Sluis Haven Informatiepunt (SHIP) in IJmuiden is vanaf 1 april met de rondvaartboot te bezoeken. De ‘Koningin Emma’ vaart vanaf dan 4 maal per dag vanaf het Sluisplein in IJmuiden, via de Noordpier, naar SHIP. Zo kunnen bezoekers het gebied rondom het sluizencomplex van dichtbij ervaren.

SHIP is een experience over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en de ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied. Sinds de opening op 31 maart 2017 brachten al 75.000 mensen een bezoek aan SHIP.

Rondvaartboot bij SHIP in IJmuiden

Adriaan Jumelet, directeur van de IJmuidense Rondvaart Maatschappij, is verheugd dat zijn maatschappij de lijndiensten gaat verzorgen: “We zijn Rijkswaterstaat erkentelijk dat we een vergunning voor 5 jaar hebben gekregen. De steiger bij SHIP is met financiële steun van de provincie Noord-Holland hiervoor zelfs speciaal aangepast. Tijdens de boottocht ervaren belangstellenden van dichtbij de aanleg van de nieuwe grootste zeesluis ter wereld en hebben ze zicht op de Spuisluis en het Gemaal, de grootste van Europa.”

Marije Moerman, locatiemanager van SHIP, vult aan: “We zijn enorm blij dat SHIP nu ook vanuit het zuiden van het Noordzeekanaal gemakkelijk bereikbaar is. Ongetwijfeld trekken we hierdoor extra bezoekers. Om een dagje IJmuiden voor toeristen nog leuker te maken werken we bovendien aan arrangementen met onder andere het Zee- en Havenmuseum en Forteiland.”

De vertrektijden vanaf het Sluisplein naar SHIP zijn dagelijks om 9.45, 13.05, 15.25 en 17.25 uur. De terugvaarten van SHIP naar het Sluisplein zijn om 13.20, 15.40 en 17.40 uur. Een retourtje kost € 6,50. De overtocht duurt ongeveer 12 minuten. De toegang tot SHIP is gratis, de rondleiding door een gids kost € 5,00. SHIP heeft ook een restaurant en faciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten.

Kijk voor informatie over de rondvaart op de website van de IJmuidense rondvaart. Informatie over het Sluis Haven Informatie Punt staat op de website van SHIP.