Gratis entree Huis van Hilde voor inwoners Castricum

(20 maart 2019)

Inwoners van de gemeente Castricum hebben dinsdag 26 en woensdag 27 maart 2019 gratis toegang tot Huis van Hilde. Zij kunnen dan de tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ over de Slag bij Castricum in 1799 bekijken.

De gemeente Castricum maakt deze actie mede mogelijk.

Russische soldaat Casimir in Huis van Hilde

In 1799 vochten tienduizenden soldaten uit Rusland en Engeland in de duinen in Noord-Holland tegen een Bataafs-Frans leger, met een beslissende veldslag in Castricum op 6 oktober. De tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ laat zien wie tegen wie vocht, en waarom. Prenten, documenten en archeologische vondsten geven een beeld van de strijd. Zo kunnen bezoekers onder meer een Rus van 200 jaar geleden in de ogen kijken. Er is een gezichtsreconstructie van 1 van de gesneuvelde soldaten te zien, en de nieuwe vondst van een skelet uit Bergen.

De tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ eindigt op 31 maart en wordt daarna vervangen door de tijdelijke tentoonstelling ‘Liefs van Julia’. Deze tentoonstelling is vanaf 19 april open voor het publiek. Op inlevering van de originele en ingevulde bon uit de Castricummer of Nieuwsblad Castricum is de toegang tot Huis van Hilde op 26 en 27 maart 2019 voor 2 personen gratis.