Paardencross juni 2019 weer terug in Dijkgatsbos

(05 maart 2019)

Paardencross De Dijkgatsboscross keert op 30 juni weer terug in het Dijkgatsbos. Dit is mogelijk dankzij de inspanningen van een actieve groep vrijwilligers van de Wieringermeerruiters: de commissie Dijkgatsbos. Zij begonnen in het najaar van 2018 met het opknappen van de ruiterroute door het bos.

De Kop Werkt! leverde een financiële bijdrage voor de opknapbeurt. Het evenement kon in 2017 en 2018 niet plaatsvinden in het bos, door achterstallig onderhoud van de route.

Paardencross weer terug in Dijkgatsbos

‘Strijd tussen land en water’

Het opknappen van de route bestaat onder andere uit het afvlakken en verstevigen van de paden, het opknappen van de waterbak en het maken van nieuwe hindernissen. Die worden gemaakt door zorgboerderijen uit de buurt. De route heeft als thema: ‘De strijd tussen land en water’. Dit is terug te zien aan de hindernissen. Zo springen de paarden straks over een doorgezaagde boot, meerpalen en basaltblokken en gaan ze door het water. Andere hindernissen zijn gemaakt van boomstammen, waterbakken en sloten. Ook zijn er plekken met op- en afsprongen.

De Kop Werkt!

De Kop Werkt! heeft een financiële bijdrage geleverd aan het opknappen van de ruiterroute en het terughalen van de Dijkgatscross. Het opknappen van de ruiterroute is een onderdeel van project IJsselmeerkustbeleving van De Kop Werkt!. Dit is een regionaal stimuleringsprogramma van de 4 kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Deze partijen werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen zij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.