Nieuwe drijvende recreatiesteiger Oude Zeug

(06 mei 2019)

De haven Oude Zeug heeft een nieuwe drijvende recreatiesteiger gekregen. Zo wordt het makkelijker voor zwemmers om het water in te gaan en voor booteigenaren om in hun vaartuig te stappen.

Het is daarmee een mooi voorbeeld van het versterken van de IJsselmeerkustbeleving; het doel van dit project binnen De Kop Werkt! waarvan de provincie Noord-Holland deel uitmaakt.

De vorige recreatiesteiger aan de Noorderdijkweg, nabij de botenhelling, was beschadigd en daarom in een eerder stadium al weggehaald. Daardoor lag er tijdelijk geen steiger op deze locatie. Er wordt van deze voorziening echter veelvuldig gebruik gemaakt in de zomer, onder andere door jetskibestuurders, zwemmers, booteigenaren en andere recreanten uit de buurt. Mede daarom is de aanlegplaats opnieuw aangelegd.

Aanlegsteiger

De Kop Werkt!

IJsselmeerkustbeleving valt onder De Kop Werkt!, het regionaal stimuleringsprogramma van de 4 kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Zij werken samen aan een toekomstbestendige regio door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

 

 

 

 

Uitgelicht