Innovatiefonds investeert in privacy op internet

(28 november 2019)

Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van € 300.000 gegeven aan Katalysis B.V. Met deze lening ontwikkelt het bedrijf een digitale oplossing die uitgevers als consumenten de zekerheid biedt dat privacygevoelige informatie bij de consument blijft. Ook met de nieuwe privacywetten.

Katalysis biedt oplossingen voor privacy op internet

Mediapartijen worden geconfronteerd met nieuwe aangescherpte privacywetgeving om consumenten te beschermen. Consumenten willen nog steeds content ontvangen en verwachten van uitgevers dat dit ook mogelijk blijft onder de nieuwe wetgeving. Door de oplossing van Katalysis kunnen uitgevers gepersonaliseerde digitale content bij consumenten blijven afleveren, terwijl privacygevoelige informatie te allen tijde bij de consument blijft. Een aantal uitgevers in Nederland en Europa gaan de oplossing van Katalysis testen.

Eveline Klumpers, co-founder van Katalysis: “De lening van het Innovatiefonds stelt ons in staat de proof of concept verder uit te bouwen en te valideren met mediapartijen. Data-eigenaarschap is een zeer belangrijk en urgent onderwerp. Onze oplossing beschermt consumentendata en stelt uitgevers in staat deze consumenten te bereiken."