Nieuwe wandelgids voor het Noord-Hollandpad

(28 november 2019)

Gedeputeerde Jack van der Hoek van Recreatie en Toerisme ontving woensdag 27 november het eerste exemplaar van de nieuwe wandelgids van het Noord-Hollandpad uit handen van Marcia van Bijnen van Uitgeverij Open Kaart. De uitreiking vond plaats tijdens het symposium Binnenstebuiten ter ere van het 15-jarig bestaan van Recreatie Noord-Holland.

Noord-Hollandpad

“Vrijwel wekelijks doorkruis ik de hele provincie, maar helaas er is dan nauwelijks tijd een gebied rustig te bekijken en te verkennen. Dat zullen meer mensen herkennen, maar het kan ook anders. Het Noord-Hollandpad maakt het mogelijk om de provincie (beter) te leren kennen en nieuwe plekken te ontdekken. In de nieuwe wandelgids zijn alle etappes en routekaarten weer actueel. Ik raad iedereen aan de wandelschoenen aan te trekken en een of meerdere etappes van deze langeafstandsroute te lopen,” aldus Van der Hoek.

Gedrukte versie nog steeds populair

Recreatie Noord-Holland is de beheerder van het Noord-Hollandpad en blij met de nieuwe wandelgids. “Om ervoor te zorgen dat de wandelaar niet verdwaalt, wordt de route jaarlijks door ons onderworpen aan een algehele inspectie, zodat de bewegwijzering, overstapjes, infoborden en trekpontjes in orde zijn. Op onze website publiceren we uitgebreide informatie over de 16 etappes, alternatieve routes tijdens het broedseizoen, aanbiedingen van onze ambassadeurs en nieuwsberichten. Maar we weten ook dat de wandelaar een gedrukte wandelgids nog steeds zeer waardeert. Met de nieuwe wandelgids kunnen we wandelaars op het Noord-Hollandpad nog beter bedienen. We hopen dat de gids veel nieuwe wandelaars zal aantrekken om het Noord-Hollandpad te gaan lopen,” aldus beheerder Roy Oosterom van Recreatie Noord-Holland.

Veel variatie op het Noord-Hollandpad

De nieuwe wandelgids was hard nodig. Het aantal etappes op de route is het afgelopen jaar uitgebreid van 13 naar 16. De gids is uiteraard aangepast aan de nieuwe etappe-indeling, maar schenkt ook veel aandacht aan de variatie op het Noord-Hollandpad. Zo zijn de Wadden, Wieringerwaard, Eilandspolder en Tafelberg in ’t Gooi 4 totaal verschillende landschappen.

Het pad

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad door de afwisselende binnenlanden van Noord-Holland. Het pad voert wandelaars langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. De hoofdroute is 284 km lang. Het startpunt is Texel en de wandelroute eindigt in Huizen. Ook is het mogelijk het Noord-Hollandpad in omgekeerde volgorde te lopen of te kiezen voor een of meerdere losse etappes.

Meer informatiwe over de wandelgids 'Noord-Hollandpad, wandelen van Texel naar het Gooi in 16 etappes' is te vinden op de website van het Noord-Hollandpad . Op deze website staat ook van elke etappe een uitgebreide routebeschrijving. Op Facebook staat het laatste nieuws.
 

Uitgelicht