Straatwerk en bomenkap omgeving Oosterengweg in Hilversum

(20 november 2019)

Maandag 25 november 2019 starten straatwerkzaamheden om de Oude Amersfoortseweg en de Mussenstraat aan te sluiten op de tijdelijke overweg die onlangs is gebouwd.

BAM maakt van de gelegenheid gebruik om op maandag 2 december in hetzelfde gebied een aantal bomen te kappen dat moet wijken om ruimte te maken voor de bouw van de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg in Hilversum.

Begin september heeft aannemer BAM een tijdelijke overweg gebouwd tussen de Oude Amersfoortseweg en de Mussenstraat. De overweg is bedoeld voor fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten in de periode dat de Oosterengweg is afgesloten vanwege de bouw van een nieuwe spoorwegonderdoorgang. De tijdelijke overweg is klaar. Nu is het straatwerk eromheen aan de beurt. 

Omleidingen 

Vanaf maandag 25 november 2019 tot aan de kerstvakantie wordt gewerkt aan de zijde van de Mussenstraat. De straat is die periode afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Oosterengweg en de Mussenstraat (langs het spoor) én tussen de Liebergerweg en de Mussenstraat. Het bedrijventerrein Mussenstraat-Arendstraat is bereikbaar via de Liebergerweg en de Arendstraat. 

Op maandag 13 januari 2020 start het werk aan kant van de Oude Amersfoortseweg. De bedrijven langs het spoor zijn alleen bereikbaar vanaf de Van Linschotenlaan. Het straatwerk is eind januari klaar. 

Bomen weg

Bij de Oosterengweg ter hoogte van de nummers 4-9, 65 en 67, 69-79, 198-208 en bij de Oude Amersfoortseweg 225-235 wordt een aantal bomen gekapt om plaats te maken voor de bouw van de onderdoorgang. Ook op de kop van de Mussenstraat-Oosterengweg verdwijnen  2 bomen: hier komt de trap naar het fietsgedeelte van de toekomstige onderdoorgang.

Bewoners en ondernemers zijn op de hoogte van de werkzaamheden.