Innovatiefonds NH investeert in nieuwe microscoop

(04 oktober 2019)

Confocal.nl B.V. heeft een converteerbare lening van € 255.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Hierdoor kan de Amsterdamse startup een snellere digitale microscoop ontwikkelen met hoge 3D-resolutie. Deze wordt onder meer gebruikt bij onderzoek van (levende) cellen en weefsels.

De oplossing van Confocal.nl maakt gebruik van een laser en een camera als detector. Hiermee zijn 3D-beelden van hoge resolutie te maken. Dankzij de hoge snelheid van de microscoop kunnen die beelden ook gemaakt worden van levende celstructuren. Dat is met name relevant bij het onderzoek van weefsels van levende organismen. Confocal.nl is al actief in de markt en de oplossing is een aanvulling op hun bestaande assortiment.

Erik Manders van Confocal.nl

Peter Drent, CEO van Confocal.nl: “Dankzij de lening van het Innovatiefonds zijn wij in staat om met steun van andere financiers onze technologie naar de markt te brengen. Het idee was er eigenlijk al aan het begin van onze startup, maar nu met deze lening kunnen we eindelijk de volgende stap maken naar de commercialisering van dit originele idee.”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “Met de nieuwe oplossing van Confocal.nl zijn wetenschappers en onderzoekers in staat om nog gedetailleerdere beelden in 3D te maken, zelfs van weefsels van levende organismen. Dat is een belangrijke stap voorwaarts. Zeker in de gezondheidszorg zal de nieuwe microscoop een belangrijke bijdrage leveren op het gebied van onderzoek en diagnose.”

Over het Innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het fonds ondersteunt ondernemers in de provincie met financiering van innovatie in de fase van proof-of-concept. Het fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023. Kijk voor meer informatie op de website van het Innovatiefonds.