Kom samen met Hilde feestvieren in Castricum

(15 oktober 2019)

Hilde viert zondag 20 oktober haar 4de verjaardag met een groots ridderspektakel in middeleeuwse sfeer. Van heinde en ver komen ridders, handelaren, ambachtslieden en muzikanten naar het archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum.

Hospitaalridders Huis van Hilde

Op het plein zetten zij hun tenten op. Iedereen loopt dan in middeleeuws tenue. Meer dan 75 figuranten verzorgen voorstellingen, demonstraties en muziek.

Riddertoernooi

Het feest dat Willem van Brederode en zijn gemalin Hillegonda van Voorne voor Hilde organiseren is opgebouwd rondom een groot middeleeuws riddertoernooi. 8 ridders gaan de strijd met elkaar aan in een spectaculair voettoernooi. De ridders geven ook trainingen en workshops: klein en groot kan leren zwaardvechten als een ridder.

Middeleeuwse markt

Op de middeleeuwse markt tonen ambachtslieden zoals de kleermaker, de touwslager en de tinnegieter hun vak. De sfeer is helemaal compleet met een verhalenverteller en een muziekensemble dat middeleeuwse liedjes brengt.

Ook voor kinderen is er zondag genoeg te doen, zoals het gieten van hun eigen tinnen insigne, het sparen van speciale ridderplaatjes of het maken van een selfie in de speciale fotocabine. Tijdens het feest trakteert Hilde op iets lekkers (zolang de voorraad strekt). Ook het menu van museumcafé Hildes Heerlykhyd staat in het teken van de middeleeuwen.

Kind verkleed als middeleeuwse ridder voor Huis van Hilde

Herfstvakantie in Huis van Hilde

Ook in de herfstvakantie is het nog feest met een fantastisch programma. Kinderen kunnen de hele vakantie ‘Speuren naar schatten’ en daarmee ridderplaatjes verdienen. Ook is er een 2-daagse workshop ‘Maak je eigen film’, een cursus zwaardvechten bij een echte ridderschool, broodjes bakken en ponyrijden.

In de nieuwe tentoonstelling ‘Op zoek naar Ridders en Kastelen’ maken bezoekers kennis met de verdwenen kastelen in Noord-Holland en vertellen4 ridders alles over de archeologische vondsten die zijn gedaan. Om in middeleeuwse sferen te blijven is er zelfs een speelkasteel waarin kinderen zich kunnen verkleden als ridder of jonkvrouw.

De provincie Noord-Holland is hoofdsponsor van Hildes verjaardag. Kijk voor het hele programma op www.huisvanhilde.nl.