Open dag Biobased proeftuin goed bezocht

(14 oktober 2019)

Zaterdag 12 oktober 2019 konden belangstellenden tijdens de Open Dag een kijkje nemen bij de biobased proeftuin op de Bosrandweg in Aalsmeer.

Die dag werden rondleidingen gegeven, waarvoor veel belangstelling was. Het publiek kon op diverse manieren alles te weten komen over de biobased proeftuin en de gebruikte natuurlijke materialen. Ook waren er verschillende activiteiten voor jong en oud. Vertegenwoordigers van de provincie Noord-Holland en Dura Vermeer openden de dag en presenteerden samen met goochelaar Ronald Moray de nieuwe website waar alle informatie over de biobased proeftuin is terug te vinden. 

Voor het eerst heeft de provincie Noord-Holland een stuk weg, de Bosrandweg (N231) in Aalsmeer, ingericht als biobased proeftuin. Dit betekent dat de weg volledig – van berm tot berm – is uitgevoerd met biobased materialen. Dit zijn natuurlijke materialen die onbeperkt voorradig zijn. Niet alle materialen zijn zichtbaar. Op de parkeerplaats Schinkelbos heeft van februari tot en met half oktober een publieksinformatiepunt gestaan; een huisje met extra informatie over de materialen, de grondstoffen en hoe deze worden toegepast. Dit huisje wordt deze week verwijderd en daarom gaf de provincie belangstellenden nog een keer de kans om bij de biobased proeftuin te komen kijken. 

Diverse activiteiten

In en rondom de biobased proeftuin lieten de provincie Noord-Holland en Dura Vermeer de gehele dag diverse voorbeelden van biobased materialen zien. Zo waren er verschillende kraampjes waar biobased producten werden getoond en informatie werd gegeven. Ook liet men zien welke producten in de biobased proeftuin te zien zijn en welke materialen worden gebruikt.

Biobased proeftuin

Verder was er een goochelaar aanwezig die met biobased materialen toverde. Zo toverde hij de nieuwe website www.biobasedproeftuin.nl live. Hier is alle informatie over de biobased proeftuin op te vinden. Bezoekers konden deelnemen aan rondleidingen langs de biosbased proeftuin. Op de open dag was natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen was er de mogelijkheid het hoogste bouwwerk te maken van spekjes en spaghetti, was er een quiz en een memoryspel. Kortom, er was genoeg te beleven voor jong en oud.