Spoedherstel hefbrug Oterleek op 1 november

(31 oktober 2019)

De provincie verricht op vrijdag 1 november spoedherstel aan de hefbrug Oterleek. De brug werd op 24 oktober 2018 om veiligheidsredenen gesloten voor al het gemotoriseerde wegverkeer en was al gestremd voor scheepvaartverkeer hoger dan 1.55 meter.

Spoedherstel hefbrug Oterleek

Alles is in het werk gesteld om de stremming voor het wegverkeer zo snel mogelijk op te lossen. Daarom voert de provincie op vrijdag 1 november aanpassingen uit waarmee de kabels van de brug geen gewicht meer dragen.
 
Als de aanpassingen succesvol zijn uitgevoerd, dan stelt de provincie de hefbrug Oterleek morgen nog dezelfde dag open voor alle wegverkeer. Een klein voorbehoud bij deze spoedoplossing is noodzakelijk, maar de provincie doet er alles aan om deze oplossing te laten slagen.

Het werk wordt op vrijdag 1 november vooral vanaf het water uitgevoerd. Fietsers en voetgangers kunnen ongehinderd en met begeleiding van verkeersregelaars van de brug gebruik blijven maken. Zodra het werk gereed is, wordt de hefbrug Oterleek direct opengesteld voor al het wegverkeer. De brug is dan weer veilig, ook voor het (zeer) zware verkeer. De brug blijft dan nog wel gestremd voor het scheepvaartverkeer hoger dan 1.55 meter. De provincie werkt aan een oplossing waarmee de brug vóór het vaarseizoen van 2020 weer beschikbaar is voor al het scheepvaartverkeer.

Ook na het spoedherstel wordt de hefbrug Oterleek met grote regelmaat geïnspecteerd om eventuele verslechteringen snel te signaleren. De provincie werkt aan een structureel herstelplan voor de hefbrug; zodra een planning beschikbaar is bericht de provincie hierover.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn bovendien te volgen via de website van Gebiedscontract Midden-Noord of Twitter (@ProvincieNH).