Beste 13 teams gekozen voor GO!-NH Accelerator Circulaire Economie

(27 september 2019)

In een spannende finale zijn uit 26 initiatieven de beste 13 teams gekozen die deel mogen nemen aan de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie.

GO-NH!-teams met gedeputeerde Zita Pels

Alle teams gaven vrijdag 27 september hun beste pitch voor de jury bestaande uit gedeputeerde circulaire economie Zita Pels, Wilco Schoonderbeek (Invest NL), Claire Teurlings (Amsterdam Economic Board) en Saskia Joha- van Abswoude (zelfstandig adviseur en eigenaar Hoeve Kazan).

Challenge Natuurinclusieve Landbouw

Naast de 10 plaatsen in het programma voor de GO!-NH Accelerator zijn er 3 teams geselecteerd voor de Challenge Natuurinclusieve Landbouw. Ook is er voor de Challenge Circulaire Relatiegeschenken 1 team geselecteerd. De winnaars krijgen de komende 3 maanden ondersteuning van experts uit de praktijk en volgen workshops om hun bedrijf door te ontwikkelen. Dit programma vindt plaats op verschillende locaties in Noord-Holland, zodat de deelnemers kennis maken met het uitgebreide netwerk van actieve en relevante ondernemingen in de provincie.

Op 23 januari 2020 is de grote finale van de accelerator. Dan presenteren de 10 deelnemers de resultaten van 3 maanden werken.

GO!-NH is een versnellingsprogramma voor MKB-bedrijven en startups met duurzame innovaties en is 1 van de mkb-innovatieinstrumenten van de provincie Noord-Holland. Het programma wordt uitgevoerd door Innomics.

De winnaars (in alfabetische volgorde)

  • Bakkie Trots: lokale klei wordt afgraven via een sociale werkplaats en verwerkt tot een keramieklijn. Geselecteerd voor de Challenge Circulaire Relatiegeschenken.
  • Boer ´n Buffel werkt aan circulaire integratie bij veeteelt, zoals bij stadsboerderij Boer ’n Buffel. Geselecteerd voor de Challenge Natuurinclusieve Landbouw.
  • CARE COFFEE extraheert olie en kleurstoffen uit koffiedik en verwerkt het tot biomateriaal.
  • Dom Amsterdam maken duurzame en ethische mode van reststoffen met refugees.
  • Donny Craves creëert plant-based koekjes op basis van imperfecte producten en groente- en fruitoverschotten.
  • Heermans en Servaplant ontwikkelt milieuvriendelijkere bestrijdingsmix voor akkerranden.
  • Hoek bewerkt groenresten zodat ze als bodemverbeteraar kunnen worden ingezet.
  • Karpa Farm serveert voedsel in een restaurant, direct vanuit een boerderij, en creëert daarmee een korte keten.
  • Litta vervangt wegwerpfietslampen door duurzame lampjes met een zonnepaneel.
  • Moyu Notebooks gaat papierverspilling tegen met een herschrijfbaar notitieblok gemaakt van afvalstoffen.
  • No Waste Decoration maakt kussens van ingebrachte kledingstukken en restmateriaal.
  • Regeneration Design zet technologie in om gras te verwerken tot bruikbare grondstof/materiaal.
  • Seaweed-Valley veredelt en vermeerdert startmateriaal voor zeewierteelt.