Bezoek de eerste biobased proeftuin in Noord-Holland

(04 september 2019)

Op zaterdag 12 oktober stelt de provincie Noord-Holland in samenwerking met aannemer Dura Vermeer de allereerste biobased proeftuin in Noord-Holland open voor bezoekers.

Het bezoekerscentrum van de biobased proeftuin, gezien van binnen.
 
In en op de rijbaan van de N231 zijn natuurlijke materialen verwerkt in onder andere bankjes, verkeersborden, maaibeschermers en het asfalt. Tijdens de open dag kunnen bezoekers deelnemen aan rondleidingen en activiteiten voor jong en oud. 
 
Een stuk weg van 850 meter op de Bosrandweg (N231) in Aalsmeer is van berm tot berm ingericht met natuurlijke materialen als miscanthusgras, hars, suikerriet en bamboe. Deze materialen zijn verwerkt en terug te vinden in de biobased proeftuin. Dura Vermeer werkt in opdracht van de provincie Noord-Holland aan deze biobased proeftuin.
 

Open dag

De open dag is op zaterdag 12 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur op de parkeerplaats Schinkelbos in Aalsmeer. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden voor de rondleidingen kan op de dag zelf op locatie en is verplicht. Vol is vol.
 

Meer informatie

Met vragen over de biobased proeftuin en de open dag kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 - 020 06 00 (gratis) of per mail: n231@noord-holland.nl. Of kijk op de webpagina over de N231.
 
 

Uitgelicht