Provincialeweg (N246) tussen Prinses Amaliabrug en Fort Markenbinnen afgesloten

(17 september 2019)

De provincie Noord-Holland werkt aan de Provincialeweg (N246) tussen de Prinses Amaliabrug (Westknollendam) en de afslag naar Fort Markenbinnen. De werkzaamheden zijn van maandag 23 september tot en met zaterdag 27 september en van maandag 30 september tot en met zaterdag 5 oktober 2019 van 20.00 tot 5.00 uur. De N246 is ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten.

Provincialeweg (N246) in Noord-Holland
(Foto: Dura Vermeer, Joris Lousberg)

Het doorgaande verkeer kan tijdens de nachtelijke afsluitingen omrijden via de A7 of de A9. Markenbinnen en de Markervaart blijven bereikbaar. Overdag is dit deel van de Provincialeweg voor alle verkeer toegankelijk, maar geldt op de plek van de werkzaamheden een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Het fietspad blijft open.

Nieuwe aansluitingen

De provincie Noord-Holland vervangt het asfalt op de N246 tussen de Prinses Amaliabrug en de afslag naar Fort Markenbinnen. Ook worden op dit deel van de weg de aansluitingen met de Starnmeerdijk, Markervaart en Markenbinnen vernieuwd.
Bij de nieuwe aansluiting Starnmeerdijk kan verkeer uit de richting Alkmaar met een extra baan voorsorteren om af te slaan naar de Starnmeerdijk. De inrit naar de Markervaart wordt veiliger doordat er meer ruimte komt tussen de N246 en het fietspad. Wegverkeer kan in de definitieve situatie eerst uitvoegen van de N246 en heeft daarna tijd om te letten op passerende fietsers. Bij de aansluiting Markenbinnen komen verkeerslichten.

Het project

De asfalteringswerkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud dat de provincie Noord-Holland uitvoert aan de N246 en de N244 van Wormerveer tot Alkmaar. Ook de vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug hoort bij het project. Verder worden de verkeersveiligheid en de doorstroming verbeterd. Volgens de huidige planning zijn de werkzaamheden in het najaar van 2020 klaar.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via: 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op infoN246.nl of via de Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244.
 

Uitgelicht