Arthur van Dijk bezoekt buschauffeurs Connexxion

(01 april 2020)

Op gepaste afstand bracht Commissaris van de Koning Arthur van Dijk woensdag 1 april een bezoek aan vervoersmaatschappij Connexxion. Daar sprak hij zijn waardering uit voor alle buschauffeurs: “De bus blijft bij uitstek een belangrijk vervoersmiddel.”

Arthur van Dijk samen met buschauffeurs in de bus

Van Dijk ging met 2 buschauffeurs en concessiedirecteur Saskia Louwers in gesprek over werken in tijden van corona. Ondanks de risico’s van het coronavirus zijn de chauffeurs blij dat ze nog de weg op kunnen. Wel moeten ze wennen aan de nieuwe maatregelen die zijn genomen voor de veiligheid van alle inzittenden. Zo moeten reizigers achterin instappen en houdt een kettinkje hen van de buschauffeurs gescheiden. 

De dienstregeling is bovendien op zaterdagniveau aangepast. Daarmee is het ziekteverzuim goed op te vangen, laat Louwers in antwoord op Van Dijk weten. “Het ziekteverzuim is wat hoger dan normaal, maar niet zo hoog als in Noord-Brabant”. 

De recente berichten over ‘hufterig’ gedrag en toegenomen zwartrijden kan Van Dijk bijna niet geloven. “Jammer dat sommigen zich niet aan de gedragsregels houden. Het zou jammer zijn als we vanwege die paar voor allen strengere regels moeten stellen.” Maar de meeste reizigers passen zich volgens de buschauffeurs netjes aan en gaan uit zichzelf al op anderhalve meter afstand van elkaar zitten.

Connexxion rijdt het openbaar vervoer per bus in de regio’s Gooi en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord in opdracht van de provincie Noord-Holland.