Voorkeur omwonenden bepaalt aankleding tunnelwand

(10 augustus 2020)

Tussen 19 en 26 augustus kunnen bewoners het ontwerp bekijken voor de wanden van de toekomstige fiets- en voetgangerstunnel op de Oosterengweg.

Er worden 3 varianten gepresenteerd en bewoners kunnen hun voorkeur aangeven. De variant met de meeste stemmen wordt uiteindelijk gebruikt als wandbekleding. 

De tunnelbuis voor langzaam verkeer krijgt straks stalen wandplaten met perforaties. Achter de platen komt verlichting zodat de tunnel ook ’s avonds en ’s nachts prettig en sociaal veilig is. Beeldend kunstenaar Louise Hessel maakt een ontwerp voor de perforaties. 

Beeldend kunstenaar Louise Hessel
Beeldend kunstenaar Louise Hessel.

Aan de hand van onderzoek en verhalen van bewoners en ondernemers uit de directe omgeving van de Oosterengweg, is Louise gekomen op natuur en bedrijvigheid als kenmerkende thema’s van de buurt. Ze laat deze terugkomen in haar ontwerpen. De ontwerpen hebben vanwege de vele technische eisen een sterk repeterend karakter. De patronen variëren in vorm en volgorde. Dat bepaalt gelijk ook de keuzevarianten. 

Openingstijden 

De tentoonstelling vindt plaats in de Riebeeckgalerij en is gekoppeld aan de openingstijden van Informatiecentrum HOV in ’t Gooi. U bent van harte welkom op woensdag en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. 

Vanwege de tentoonstelling is er een extra openstelling op zaterdag 22 augustus van 11.00 tot 14.00 uur. Op woensdag 19 en zaterdag 22 augustus is Louise Hessel aanwezig om tekst en uitleg te geven bij haar ontwerpen.