Werkzaamheden fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug

(19 augustus 2020)

In de periode september tot en met december 2020 wordt bij de Aalsmeerderbrug een fietsonderdoorgang aangelegd. Tijdens de bouw van de fietsonderdoorgang zijn er alleen beperkingen en stremmingen voor het scheepvaartverkeer.

Huidige situatie Aalsmeerderbrug
Huidige situatie Aalsmeerderbrug

Het scheepvaartverkeer moet rekening houden met langzamere vaarsnelheden bij het passeren van de werkzaamheden. Van 14 tot en met 28 september en van 3 tot en met 13 november is er een aantal stremmingen voor de scheepvaart bij de Aalsmeerderbrug. 

Periode

Van 14 tot en met 28 september ondervindt de scheepvaart minimaal 2 keer oponthoud van maximaal een uur als de ponton met funderingsmachine de Aalsmeerderbrug passeert. Dit moet met beleid gebeuren en daarvoor is wat tijd nodig.
Tussen 3 en 13 november is de doorvaart 6 dagen gestremd in verband met de werkzaamheden. Tijdens deze stremmingen monteren we de verschillende delen van de fietsonderdoorgang, hierdoor is er geen doorgang mogelijk voor vaarverkeer.

De planning van de stremming ziet er als volgt uit: 

  • Dinsdag 3 tot en met woensdag 4 november: 7.00 – 17.00 uur stremming
  • Donderdag 5 tot en met vrijdag 6 november: 7.00 – 17.00 uur stremming
  • Donderdag 12 tot en met vrijdag 13 november: 7.00 – 17.00 uur stremming 

Wat gaat er gebeuren

De aannemer legt een fietsonderdoorgang aan bij de Aalsmeerderbrug. We brengen de fundering aan met een funderingsmachine en monteren verschillende delen van de fietsonderdoorgang. 

Omleidingsroute alleen voor scheepvaartverkeer

Tijdens de stremmingen kan scheepvaartverkeer omvaren via het westelijk deel van de ringvaart. Zie ook www.vaarweginformatie.nl.

Uitgelicht