Noord-Holland hofleverancier van KVK Innovatie Top 100

(02 december 2020)

Volgens de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100 heeft Noord-Holland de meeste innovatieve midden- en kleinbedrijven van Nederland.

21 ondernemers uit de provincie staan dit jaar in de lijst. Daarmee is Noord-Holland hofleverancier. De provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland completeren de top 3 met 17 en 16 innovatieve ondernemingen in de Top 100.

De provincie Noord-Holland ondersteunt innovatief mkb al een aantal jaar bij het ontwikkelen van (duurzame) innovaties. Dit doet zij onder andere met het programma PIM, versnellingsprogramma GO!-NH en het Innovatiefonds NH. 3 van de 21 Noord-Hollandse ondernemingen uit de 15e KVK Innovatie Top 100 maakten gebruik van deze provincieprogramma’s. 

Natuurlijke matrassen

Zo deed Bedaffair uit Heemstede in 2020 mee aan de GO!-NH Duurzame Innovatie-verkiezing. Het is het enige Nederlandse beddenbedrijf dat mogelijkheden biedt om de natuurlijke matrassen uit het eigen assortiment te recyclen. Elk onderdeel van het matras wordt gerecycled of hergebruikt. 

OpenWaste nam in 2019 deel aan GO-NH Duurzame Mobiliteit. Het Alkmaarse bedrijf faciliteert centrale registratie voor inzameling van bedrijfsafval met 1 neutrale wagen. Circular IQ uit Amsterdam helpt bedrijven met hun transitie naar een circulaire economie om zo sneller hun impact op klimaatverandering, grondstofuitputting en afvalvorming te verbeteren. 

Top 100

De KVK Innovatie Top 100 biedt elk jaar overzicht van de meest innovatieve midden- en kleinbedrijven van het land. De meeste innovaties in de lijst komen dit jaar uit de ICT-sector (18), food en agrosector (16) en de creatieve industrie (15).