Predicaat Hofleverancier voor bedrijf in Beverwijk

(03 december 2020)

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft Visser Elektrotechniek in Beverwijk donderdag onderscheiden met het Predicaat Hofleverancier.

Het 101-jarige familiebedrijf mag voortaan het Koninklijk Wapen voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. 

“Al jarenlang koppelt Visser Elektrotechniek vakmanschap aan goede dienstverlening”, zei Van Dijk tijdens zijn toespraak. “Daarnaast bent u maatschappelijk betrokken en staat uw bedrijf te goeder naam en faam bekend. Dat is een van de voorwaarden voor het verkrijgen van het predicaat. Terecht beschouwen bedrijven het predicaat als een bewijs van stabiliteit. En consumenten waarderen het, omdat het vertrouwen uitstraalt.” 

Visser is sinds 1919 actief in de elektrotechnische branche. Na de Tweede Wereldoorlog groeide het familiebedrijf gestaag. De firma haalde verschillende grote regionale opdrachtgevers binnen zoals de Koninklijke Hoogovens, het huidige Tata Steel, scholengemeenschappen en DekaMarkt Supermarkten. De komende jaren hoopt Visser bij te dragen aan de technische aspecten van de transitie naar duurzame energiebronnen.

CvdK Visser Elektrotechniek

100 hofleveranciers

Het Predicaat Hofleverancier is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio én minimaal 100 jaar bestaan. Eind vorig jaar waren er in heel Noord-Holland 100 van deze bekroonde ondernemingen.

Volgens de commissaris gaat aan het toekennen van de onderscheiding een groot onderzoek vooraf. Onder meer zijn kabinet, de Kamer van Koophandel, de gemeente en verschillende ministeries pluizen het bedrijf uit. Zo controleren ze of de arbeidsomstandigheden in orde zijn en of er geen economische delicten zijn gepleegd. Het traject duurt gemiddeld een jaar.

Ja of nee

“Pas na alle onderzoeken kan ik de koning adviseren”, aldus Van Dijk. “En lang niet elke aanvraag is succesvol.” Het predicaat blijft een gunst van de koning. Een aanvrager krijgt alleen ‘ja’ of ‘nee’ als antwoord, zonder verdere toelichting. Na 25 jaar of bij tussentijdse wijzigingen wordt bekeken of het predicaat nog van toepassing is. 
 

Uitgelicht