Rolstoelvriendelijke vissteiger opgeleverd in gemeente Hollands Kroon

(10 december 2020)

De provincie Noord-Holland heeft een nieuwe vissteiger voor mindervalide vissers gerealiseerd in Oude Niedorp, gemeente Hollands Kroon. De steiger ligt langs de Niedorpervaart, ter hoogte van Tulpenkade - Leijerdijk.

Vissteiger

Eerder legde de provincie op deze plek ook nieuwe sportvisplekken aan. De steiger is gecombineerd met geplande werkzaamheden aan de oevers. De vissteiger biedt ouderen en mindervaliden de mogelijkheid om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur en sport. Sportvisserij Nederland is blij met de steiger: door het aanleggen van deze duurzame vissteigers geeft de provincie invulling aan de ambitie dat ook sportvissers die minder mobiel zijn op een veilige manier kunnen vissen. 

Werkzaamheden combineren

In de voorbereiding van het oeverproject aan de Niedorpervaart onderzocht de provincie welke randprojecten konden worden meegenomen, zoals natuurvriendelijke oevers, faunapassages en in dit geval dus ook: vissteigers. De vissteigers zijn gefinancierd met geld vanuit de ‘Visie op Waterrecreatie in Noord-Holland 2030’.

Onderhoud vaarwegen en oevers

De provincie Noord-Holland onderhoudt ruim 250 kilometer vaarwegen en hun oevers. Watergangen worden opgeschoond en beschoeiingen onderhouden of vervangen. Ook legt de provincie kilometers aan natuurvriendelijke oevers aan. De oevers met hun bloeiende planten en rijke rietkragen zijn niet alleen een genot om langs te wandelen of fietsen, ze hebben ook een belangrijke functie. Hier leeft en groeit een grote rijkdom aan planten en dieren.

Op deze pagina staat meer informatie over de Noord-Hollandse oevers.