Voorbereidingen werk Provincialeweg (N504) Langedijk

(16 januari 2020)

De provincie bereidt de aanleg van een LARGAS-verkeersplein en een rotonde aan de N504 voor. Het gaat bijvoorbeeld om het verleggen van kabels en leidingen. De weg blijft normaal toegankelijk: het voorbereidend werk zorgt voor weinig overlast voor omwonenden en weggebruikers.

Luchtfoto N504 bij Scharwoude

Aanleg vanaf eind april

De daadwerkelijke aanleg van het verkeersplein en de rotonde start pas eind april. De uitvoerende partner werd onlangs geselecteerd: aannemersbedrijf Van Gelder gaat de klus voor de provincie klaren. De provincie en aannemer geven alle aandacht aan het zo snel mogelijk en met zo min mogelijk overlast uitvoeren van het werk.

LARGAS-plein en rotonde

De aanleg van het LARGAS-plein en de rotonde is een belangrijke verbetering van de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en doorstroming in en rond Noord-Scharwoude. Het verkeersplein komt op de kruising Dorpsstraat/Voorburggracht. Bij dit LARGAS-plein (‘LAngzaam Rijden GAat Sneller’) wordt via het verkeersplein voorrang gegeven aan de hoofdrijrichting. De rotonde komt op de kruising Spoorstraat/Oostelijke Randweg.

Meer informatie

Op korte termijn is meer bekend over de wijze van uitvoering: de provincie informeert dan ook omwonenden en weggebruikers. Met vragen of klachten kunnen zij contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn bovendien te volgen via Twitter (@ProvincieNH).