Veiligheid voorop bij bouwpoort Anna’s Hoeve

(20 juli 2020)

Op initiatief van aannemer BAM is het fietspad langs de Weg over Anna’s Hoeve - aan Baarnse zijde - aangepast en veiliger gemaakt.

De combinatie van (elektrisch) fietsverkeer met in- en uitvoegend bouwverkeer zorgde daar voor ongewenste situaties. Het aangepaste fietspad wordt dinsdag 21 juli 2020 in gebruik genomen.

Op de Weg over Anna's Hoeve zijn aan beide zijden van de A27 bouwpoorten gemaakt voor in- en uitvoegend bouwverkeer. In het vrijliggende fietspad ten oosten van de A27 is een slinger aangebracht om de verkeersveiigheid daar te verbeteren.

Aan beide zijden van de Weg over Anna’s Hoeve zijn in- en uitritten gemaakt voor bouwverkeer van BAM. Met name die aan de zijde van Baarn wordt intensief gebruikt door vrachtwagens die heen en weer rijden met grond en materialen. De hoeveelheid recreanten met snelle elektrische fietsen blijkt groter dan verwacht en zorgt zo nu en dan voor gevaarlijke situaties. In overleg met de betrokken gemeenten heeft BAM het fietspad nu voorzien van een slinger. 

Het mes snijdt aan 2 kanten: fietsers worden gedwongen om bijtijds af te remmen en het vrachtverkeer krijgt extra ruimte om te zien of de weg vrij is voor een veilige oversteek.