Aanleg LARGAS-verkeersplein en rotonde Noord-Scharwoude (N504) klaar

(18 juni 2020)

De klus is geklaard: de aanleg van het LARGAS-verkeersplein en de rotonde in Noord-Scharwoude is gereed.

Samen met aannemingsmaatschappij Van Gelder is alles in het werk gesteld om hinder zoveel mogelijk te beperken. Zo waren slechts 3 weekendafsluitingen nodig en bleef de N504 op werkdagen altijd toegankelijk. Mede dankzij alle begrip en medewerking van omwonenden en weggebruikers is het werk veilig én snel afgerond: in de coronaperiode, binnen nog geen 6 weken.

LARGAS-plein en rotonde

Met de aanleg van het LARGAS-plein en de rotonde verbetert zowel de verkeersveiligheid en bereikbaarheid als de doorstroming in en rond Noord-Scharwoude. Het LARGAS-plein (‘LAngzaam Rijden GAat Sneller’) ligt op de kruising Dorpsstraat/Voorburggracht. Het is een oplossing waarbij via het verkeersplein voorrang wordt gegeven aan de hoofdrijrichting. De rotonde ligt op de Spoorstraat/Oostelijke Randweg.

Korte N504-film

Bijna non-stop, vooral ’s nachts en in weekenden, is hard gewerkt aan de aanleg van het LARGAS-verkeersplein en de rotonde. Om omwonenden, weggebruikers en betrokkenen te bedanken voor hun medewerking en begrip is een korte film gemaakt. Hoe zag het eruit en hoe ziet het er nu uit? Neem met deze video een kijkje achter de schermen.