Digitale inloopdagen omleidingsroute Amsteldijk-Noord

(26 juni 2020)

De provincie Noord-Holland houdt van 29 juni tot en met 17 juli digitale inloopdagen over de geplande omleidingsroute voor het project ‘Vervanging Brug Ouderkerk’.

Vanwege de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om een gewone inloopavond te organiseren. Daarom volgt alle informatie nu via online inloopdagen. Ook is een filmpje gemaakt met een toelichting. De digitale inloopdagen duren van 29 juni tot en met 17 jul.

alle omleidingsroutes op een kaartjes
Omleidingsroute 

De provincie stelt een omleiding in voor auto’s, fietsers, voetgangers, nood- en hulpdiensten en agrarisch verkeer. De omleidingsroute voor auto’s loopt via de Machineweg Middelpolder, langs het Oostelijk Halfrond en de Straat van Messina in Amstelveen en vervolgens via de Beneluxbaan terug naar de Oranjebaan. De omleidingsroute voor fietsers en voetgangers loopt via de Oostermeerweg en de Bankrasweg naar de Oranjebaan.

Nood- en hulpdiensten en agrarisch verkeer maken gebruik van dezelfde route als die voor fietsers en voetgangers. De Bankrasweg blijft door middel van een verkeerssluis dicht voor autoverkeer, met uitzondering van nood- en hulpdiensten en agrarisch verkeer.

Reden omleidingsroute

De provincie heeft de gronden die nodig zijn voor de nieuwe weg tussen de Amsteldijk-Noord en de kruising Oranjebaan/Amstelslag nog niet kunnen verwerven. Daarom is besloten een omleidingsroute in te stellen. De omleiding is nodig om te kunnen starten met het vervangen van de brug over de Amstel. De Amsteldijk-Noord wordt dan bij de Oranjebaan afgesloten en er moet een alternatief zijn voor het verkeer dat gebruik maakt van deze aansluiting.

Reageren

Vragen, reacties en suggesties zijn welkom via: brugouderkerk@noord-holland.nl. Voor meer informatie over de vervanging van de Brug Ouderkerk aan de Amstel (N522) zie de pagina N522 Vervanging brug Ouderkerk.