Digitale starthandeling project HOVASZ

(26 juni 2020)

Op vrijdag 26 juni gaven de bestuurders van de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland het startsein voor de werkzaamheden van het project HOVASZ. Dit staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer Aalsmeer Schiphol Zuid. Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dit digitaal met een video.

Inwoners Aalsmeer betrokken

Bij de starthandeling worden de inwoners van Aalsmeer online betrokken met een ontwerpwedstrijd voor de rotonde Zwarteweg. Zij kunnen een idee indienen voor de invulling van het middenstuk van deze rotonde. 

rotonde

Het is de bedoeling dat het middenstuk van de rotonde een Aalsmeerse inrichting en uitstraling krijgt die past bij het bloemenimago van Aalsmeer. Voor het ontwerpidee is 25.000 euro beschikbaar. Het idee dat aangelegd wordt, moet een karakteristieke Aalsmeerse uitstraling hebben én gemakkelijk zijn in het onderhoud. Ideeën kunt u plaatsen op https://participatie.aalsmeer.nl. 

Start werkzaamheden

Dura Vermeer begint met haar werk op zaterdagochtend 4 juli bij de rotonde Zwarteweg. Als alles volgens planning verloopt, wordt de rotonde eind juli al in gebruik genomen. Het hele project HOVASZ zal eind 2021 klaar zijn. De busbaan is in mei 2021 gereed.

Het project HOVASZ

De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met via hovasz@noord-holland.nl. Informatie is te vinden op HOVASZ.nl, via de Facebookpagina of bekijk dit filmpje op YouTube.

Uitgelicht