Afsluiting N248 tussen Wieringerwerf en Middenmeer

(30 maart 2020)

De Schagerweg (N248) tussen Wieringerwerf en Middenmeer is toe aan groot onderhoud.

In opdracht van de provincie Noord Holland wordt onder andere de bovenste laag van het asfalt vervangen. Hierdoor is het noodzakelijk de N248 af te sluiten van dinsdag 14 april 7.00 uur tot en met vrijdag 24 april 17.00 uur tussen de kruising Schelpenhorst (hectometerpaal 22.17) en de rotonde Zuiderzeeweg (hectometerpaal 18.80). Indien de weersomstandigheden ongunstig zijn, wordt ook in het weekend gewerkt.

N248

Omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer

Doorgaand autoverkeer, inclusief openbaar vervoer, volgt tijdens de werkzaamheden een omleidingsroute via de Zuiderzeeweg en de Westerterpweg (N240). Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van circa 3 minuten.

De wegen die aansluiten op de werkzaamheden (Industrieweg, Praamweg en Dolfijnweg) zijn tijdelijk alleen bereikbaar via de Zuiderzeeweg. De rotondes ter hoogte van Zuidrak en de Zuiderzeeweg blijven open voor al het verkeer.

Bestemmingsverkeer

Aanwonenden ontvangen van WaakSaam een ontheffing zodat zij tijdens de werkzaamheden hun woning kunnen bereiken. De bedrijven aan de Schelphorst blijven te allen tijde bereikbaar omdat de toegangsweg naar de Schelphorst open blijft. (Brom)fietsers kunnen de gebruikelijke route over het fietspad volgen.

Meer informatie?

Heeft u vragen over dit bericht, stuur dan een e-mail naar het Servicepunt van de provincie Noord-Holland: servicepunt@noord-holland.nl of bel 0800 0200 600 (gratis).