Hilversumse deel HOV in t Gooi van start

(30 maart 2020)

Op maandag 30 maart 2020 om 6.00 uur ’s ochtends is de Oosterengweg in Hilversum afgesloten voor verkeer.

Daarmee is de bouw van de onderdoorgang ter hoogte van het spoor nu officieel van start. In Anna’s Hoeve start de bouw van de natuurbrug voor overstekend wild. Eind vorige week werd na grondig onderzoek en overleg besloten dat het bouwproject HOV in ’t Gooi ondanks de corona-uitbraak verantwoord en volgens planning van start kan.

Hilversumse deel HOV in 't Gooi van start

Voor zover mogelijk zijn de activiteiten, materialen en behoefte aan menskracht in de verschillende fasen in beeld gebracht en opnieuw beoordeeld in het licht van de corona-uitbraak. Dit gaf geen aanleiding het bouwproject stil te leggen. Sterker nog: een snelle start zorgt juist voor een kortere periode van verkeersdrukte. 

Wel wordt ervoor gezorgd dat er met name in de treinvrije weekenden - wanneer er in korte tijd veel werk moet worden verzet - extra personeel achter de hand is. Mocht het project dan onverhoopt met zieken te kampen hebben, dan staat er direct vervanging klaar.  

Coronamaatregelen op de bouwplaats

Een bouwplaats is geen bijeenkomst of evenement: het werk mag dus gewoon door. Maar wel met inachtneming van de regels die gelden voor alle Nederlanders én een aantal toegepaste maatregelen op en rond de bouwplaats. Zo zijn de werknemers die aan het werk zijn, in goede gezondheid en hebben zij geen gezinsleden met ziekteverschijnselen. Daar wordt op gecontroleerd. 

De 1,5 meter-regel geldt ook op de bouwplaats. Afstand houden als je zo intensief samenwerkt, is niet altijd eenvoudig. Vaak zijn aanpassingen nodig of moet ter plekke een oplossing bedacht worden om dingen anders te regelen of te doen. Dat geldt voor de bouwplaats Oosterengweg maar ook in Anna’s Hoeve waar een imposante natuurbrug wordt gebouwd voor overstekend wild. BAM heeft daarom nu een veiligheidscoördinator in de arm genomen die op werkdagen op beide werkterreinen meekijkt en meedenkt over oplossingen.

Ook bij het lunchen en bij het vervoer van en naar het werk moet 1,5 meter afstand gehouden worden. Werknemers wordt daarom gevraagd zoveel mogelijk alleen te reizen. Als dat niet kan, is carpoolen en vervoer in busjes toegestaan met maximaal 2 mensen in een auto die dan achter elkaar plaatsnemen. Mensen die ziek zijn geweest en minimaal 24 uur klachtenvrij zijn, mogen weer aan het werk. 

HOV in 't Gooi

HOV in ’t Gooi zorgt voor een frequente, comfortabele en betrouwbare busverbinding voor reizigers tussen Huizen en Hilversum. De bouw van de busbaan start in Hilversum en gaat gepaard met extra maatregelen. Zo komt er op de drukke Oosterengweg een spoorwegonderdoorgang voor auto’s en fietsen. En in Anna’s Hoeve bundelen we weg, spoor en busbaan en bouwen we een natuurbrug voor overstekend wild.

Uitgelicht