Symposium Weg Ontmoet Water: een samenspel tussen mens en techniek

(05 maart 2020)

De provincie Noord-Holland organiseert op 9 april 2020 samen met het Platform WOW en Rijkswaterstaat een WOW Symposium.

Het thema is Weg Ontmoet Water, een samenspel tussen mens en techniek. Tijdens deze bijeenkomst staat de brug centraal. Dat is het fenomeen waar weg- en waterbeheerders en hun doelgroepen elkaar ontmoeten. Alle weg- en vaarwegbeheerders zijn welkom op dit symposium met inspirerende workshops en paneldiscussie. Daarnaast worden 2 belangrijke samenwerkingsovereenkomsten ondertekend die bijdragen aan het verbeteren van de doorstroming op weg én water.

Brug

Nauwe samenwerking voor slimmere oplossingen

Weg- en vaarwegbeheerders hebben te maken met een keten van techniek, mens en informatie die niet overal logischerwijs op elkaar aansluiten. Nauwe samenwerking met elkaar is nodig om tot slimmere oplossingen te komen. Interessante vragen zijn: hoe kan de doorstroming op zowel weg én water worden verbeterd? Welke verkeersstroom heeft op welk moment voorrang en welke afwegingen worden daarbij gemaakt? En welke informatie en technologie worden gebruikt om de bedientijden van bruggen-en sluizen en de doorstroming te optimaliseren? Een goed voorbeeld van zo’n nauwe samenwerking is het project Blauwe Golf en het Staande Mast Routeakkoord. Een mooie gelegenheid om tijdens het WOW-symposium stil te staan bij de successen. Voor beide samenwerkingen worden de overeenkomst bovendien met een jaar verlengd, zodat de doorstroming op weg- en water verder verbetert.

Locatie en tijd

Het symposium vindt plaats op donderdag 9 april van 9.30 tot 13.00 uur bij Waternet aan de Korte Ouderkerkerdijk 7 in Amsterdam. 

Meer informatie en aanmelden

Het programma en de workshops zijn te vinden op de website van het Platform WOW. Belangstellenden kunnen zich daar ook aanmelden voor de bijeenkomst. Meer informatie over de Staande Mast Route staat op de website van het project. Meer weten over het project Blauwe Golf? Kijk dan op de projectpagina van de provincie.