Tijdelijk minder openbaar busvervoer in Noord-Holland

(17 maart 2020)

Vanwege de uitbraak van het coronavirus wordt de dienstregeling van het openbaar busvervoer in Noord-Holland tijdelijk gehalveerd.

Vanaf donderdag 19 maart 2020 rijden er minder vaak bussen. De aangepaste dienstregeling staat op www.connexxion.nl/corona en vanaf donderdag in de reisplanners. De buurtbussen rijden, mede op advies van het RIVM, momenteel niet meer.

Sinds maandag maken fors minder reizigers gebruik van het regionale openbaar vervoer in Noord-Holland. Bovendien moet Connexxion steeds meer moeite doen om voldoende chauffeurs te regelen voor de bussen. Daarom heeft de provincie met Connexxion afgesproken dat de dienstregeling van het openbaar busvervoer in Noord-Holland tot ongeveer de helft wordt teruggebracht (halfuurfrequentie wordt uurfrequentie, et cetera). Dit is in lijn met landelijke afspraken over het OV. Alle details van de aangepaste dienstregeling staan op www.connexxion.nl/corona.

Buurtbussen

De buurtbussen rijden niet meer sinds maandag 16 maart 2020. De meeste buurtbuschauffeurs vallen in de kwetsbare groep voor wie de gevolgen van het coronavirus ernstig kunnen zijn. En in de buurtbussen kunnen de chauffeurs niet worden beschermd, door reizigers via een achterdeur te laten instappen (zoals bij de reguliere bussen). Bij Connexxion zijn geen chauffeurs ‘over’ om de buurtbussen te laten rijden.

Uitgelicht