Tijdelijke haltes aan Zwarteweg in Aalsmeer

(26 mei 2020)

Om het busverkeer in Aalsmeer in goede banen te leiden tijdens de werkzaamheden voor het project HOVASZ, legt de provincie Noord-Holland in juni tijdelijke bushaltes aan op de Zwarteweg.

Deze haltes blijven bestaan tot het einde van het project in de zomer van 2021.De haltes worden aangelegd tussen de rotonde en de inrit naar de brandweer.

bushalte zwarteweg aalsmeer tijdelijk
Kaart van de tijdelijke haltes aan de Zwarteweg.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden in juni voor de aanleg van de haltes, blijft de Zwarteweg toegankelijk voor alle verkeer. Wel kan het verkeer wat hinder ondervinden vanwege de voorrangsregeling op het wegvak. Deze regeling is nodig om te zorgen dat wegwerkers veilig kunnen werken. Om de haltes aan te leggen, verhuizen 5 jonge boompjes naar de waterpartij tegenover de brandweer. Als de haltes weggehaald worden in de zomer van 2021, komen er nieuwe boompjes voor terug.

Reden tijdelijke haltes Zwarteweg

De haltes aan de Zwarteweg zijn nodig om de Hortensialaan te ontlasten tijdens de werkzaamheden voor HOVASZ tussen juli 2020 en het voorjaar van 2021. Zonder maatregelen nemen teveel bussen de route door deze laan.

Tijdelijke haltes Dreef

Ook komen van 1 juni totdat de haltes aan de Zwarteweg klaar zijn, er 2 tijdelijke bushaltes aan de Dreef. De globale locatie is te zien op het kaartje hieronder. De verwachting is dat de haltes aan de Zwarteweg eind juni klaar zijn voor gebruik, dan vervallen deze haltes aan de Dreef dus weer.

tijdelijke tijdelijke halte dreef
Tijdelijke haltes Dreef (bron: Google Street View).

Werkzaamheden

Voor deze haltes zijn geen werkzaamheden nodig. De bussen van Connexxion stoppen naast de stoeprand. Om de veiligheid van de fietsers te waarborgen plaatsen we informatieborden.

Reden tijdelijke haltes

De haltes aan de Dreef zijn nodig, omdat de haltes aan de Zwarteweg op 1 juni nog niet klaar zijn en reizigers een halte nodig hebben om in-, uit- en over te stappen.