Van voorlopig naar definitief ontwerp voor Anna’s Hoeve en Monnikenberg

(07 mei 2020)

Een kleine 50 mensen reageerden afgelopen maand op het voorlopig ontwerp voor de toekomstige inrichting van Anna’s Hoeve en Monnikenberg. De provincie presenteerde het ontwerp sinds begin april online als alternatief voor de door corona afgelaste inloopbijeenkomst.

Anna's Hoeve

De reacties waren divers en gingen onder meer over de wandel- en fietspaden, het leefgebied van de das en de afbakening van het rustgebied. Bijna de helft van de respondenten pleit voor de aanleg van een mountainbikevoorziening.

Aan de hand van ontwerptekeningen met uitgebreide toelichtingen konden bewoners en belangstellenden kennisnemen van de plannen voor zowel het versterken van natuurwaarden als het verbeteren van voorzieningen voor recreanten. 

Het projectteam - dat bestaat uit adviseurs vanuit de provincie, stichting Goois Natuurreservaat en de gemeenten Hilversum en Laren - gaat nu aan de slag met de opmerkingen en suggesties. Respondenten krijgen voor het eind van de maand een antwoord op hun voorstel of verzoek. Volgens planning is eind juni 2020 het definitief ontwerp (DO) klaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen met het coronavirus wordt medio juni duidelijk op welke manier het DO het best gepresenteerd kan worden.