Weekendwerkzaamheden op en rond het spoor in Hilversum

(12 mei 2020)

Van donderdagochtend 21 mei 2.00 uur tot dinsdag 26 mei 5.00 uur rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn. BAM werkt die periode op en rond de spoorweg.

Werkzaamheden op en rond het spoor in Hilversum
(Foto: Bouwfilm)

Er wordt dag en nacht doorgewerkt om te zorgen dat alle noodzakelijke activiteiten zijn uitgevoerd voordat het treinverkeer dinsdagochtend weer op gang komt. Omwonenden zijn op de hoogte gebracht van de werkzaamheden en de hinder die wordt verwacht.

Op de Oosterengweg wordt momenteel hard gewerkt om de wanden en vloerankers van de toekomstige onderdoorgang aan te brengen. De treinvrije periode wordt benut om datzelfde te doen maar dan ónder de spoorwegkruising. 

BAM start op Hemelvaartsdag met het doorslijpen van de spoorstaven en het verwijderen van de overgangsplaten van de spoorwegkruising. De dagen daarna worden op die locatie de wanden en vloerankers aangebracht.

Anna’s Hoeve en Monnikenberg

In de omgeving van Anna’s Hoeve en Monnikenberg worden in datzelfde weekend tussen en naast het spoor funderingspalen aangebracht als basis voor de natuurbrug en fly-over. Ook maakt BAM twee faunatunnels zodat kleine dieren (dassen) veilig het spoor kunnen kruisen.

Vanaf zondagnacht wordt op genoemde locaties het spoor weer teruggebouwd. Maandag overdag wordt het spoor met een stopmachine verder gestabiliseerd. Het ‘roestrijden’ tenslotte moet het spoor weer begaanbaar maken voor het treinverkeer dat vanaf dinsdag 5.00 uur weer gaat rijden.

Hinder

Het spoor wordt deze dagen ook gebruikt voor werkverkeer. Verkeersregelaars begeleiden voetgangers en fietsers op de tijdelijke overweg Mussenstraat en zorgen ervoor dat in noodgevallen de hulpdiensten snel en veilig kunnen oversteken. De spoorwegovergang bij de Dr. Albert Schweitzerweg is af en toe (korte tijd) afgesloten voor fietsers en voetgangers vanwege materieel op het spoor. Direct omwonenden moeten rekening houden met overlast van geluid en licht (bouwlampen).

Vragen en meldingen

Belanghebbenden kunnen met vragen en meldingen terecht bij het servicepunt van de provincie Noord-Holland, via mail servicepunt@noord-holland.nl of telefonisch via 0800-0200 600. Dit meldpunt is 24 uur per dag bereikbaar.