Werkzaamheden langs N208 in Haarlem

(04 mei 2020)

De bomen langs de Westelijke Randweg (N208) in Haarlem worden woensdag 6 en donderdag 7 mei ingemeten en geïnventariseerd. De provincie Noord-Holland treft voorbereidingen voor de aanleg van een fietspad tussen de Parnassiakade en de Claus Sluterweg in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem en Heemstede.

Werkzaamheden

Voor de aanleg van het fietspad kan niet worden voorkomen dat enkele bomen gekapt moeten worden. Om te zorgen dat dit er zo min mogelijk zijn, inventariseert de provincie alle bomen langs de route en meet ze in. Ook wordt een bomencompensatieplan opgesteld: er wordt meer groen teruggeplant dan dat er verdwijnt. Dit betekent dat de kenmerken van de bomen zoals positie, soort, diameter, afwijkingen en actuele staat in beeld worden gebracht.

Geen hinder

De werkzaamheden gebeuren op veilige afstand van de N208 of achter de geleiderail. Het (weg)verkeer ondervindt daarom geen hinder. Ook is geen sprake van geluidsoverlast.

Vragen?

Bij vragen kunnen omwonenden en weggebruikers contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of een email sturen naar servicepunt@noord-holland.nl. Meer informatie over de aanleg van het fietspad langs de N208 staat op de pagina van de N208 Aanleg fietspad. www.noord-holland.nl/N208.