Afsluiting fietspad Molenkade in Alkmaar

(19 november 2020)

De provincie Noord-Holland verstevigt en vervangt de oevers langs de Hoornse Vaart in Alkmaar. Om daar damwanden aan te kunnen brengen is het naastgelegen fietspad aan de Molenkade meerdere periodes afgesloten.

De eerste afsluiting vindt plaats van maandag 23 november tot en met vrijdag18 december 2020. Het gaat om het gedeelte tussen de Herenweg en het Zwijnsmeerpad.

Omleiding

Fietsers worden omgeleid via het Zwijnsmeerpad, de Hoornseweg en de Herenweg en vice versa.

Afsluitingen in 2021

De planning ziet er nu zo uit dat het fietspad aan de Molenkade tussen de Herenweg en het Zwijnsmeerpad in het nieuwe jaar is afgesloten van 11 januari tot en met 5 februari 2021 en van 22 februari 2021 tot en met 16 april 2021.

Ook staan in 2021 werkzaamheden gepland op een ander deel langs de Molenkade, namelijk tussen de Frieseweg en Zwijnsmeerpad. Deze werkzaamheden staan gepland van 1 februari tot en met 19 februari 2021. Tegen die tijd informeert de provincie opnieuw over de werkzaamheden die de gebiedsaannemer BAM/Engie/Krinkels in samenwerking met Beens Groep uitvoert.

Het oeverproject 

De provincie Noord-Holland vervangt en verstevigt op meerdere locaties de oevers van de Hoornse Vaart en Huigen Vaart zodat deze weer 30 jaar mee kunnen. De werkzaamheden vinden plaats aan de vaarweg ter hoogte van de Frieseweg in Alkmaar, langs Hoornseweg, de Huigendijk (N508) en Rustenburg, tot aan Ursem. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het nodig om tijdelijk het aanwezige riet en de aanlegsteigers weg te halen. Deze worden later teruggeplaatst. Ook onderzoekt de provincie of faunavoorzieningen aangelegd kunnen worden onder 2 bruggen: de 2e Halvemaansbrug en Gerard Veldmanbrug zodat dieren veilig langs de oever naar de andere kant van de weg kunnen. De werkzaamheden zijn gestart in november 2020 en duren tot in mei 2021.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het  Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn te volgen op de website van Gebiedscontract Midden-Noord, de pagina Onderhoud vaarwegen en oevers en Facebook (@AlkmaarNH).