Huis van Hilde 15 januari 2021 weer open

(18 november 2020)

Huis van Hilde opent haar deuren weer op 15 januari 2021.

De komende 2 maanden is het archeologiemuseum gesloten omdat een deel van de vaste tentoonstelling vernieuwd en heringericht wordt.

Huis van Hilde

Huis van Hilde begint 2021 feestelijk. Op 15 januari, de dag dat Huis van Hilde 6 jaar bestaat, is de opening van een compleet nieuw ingerichte vleugel van de vaste tentoonstellingszaal. Met deze herinrichting krijgt de periode van de 17e eeuw ook een plek in de opstelling. De opstelling toont de geschiedenis van Noord-Holland op chronologische wijze aan de hand van tal van intrigerende archeologische vondsten en mensfiguren. Met de toevoeging van de 17e eeuw in deze opstelling is de geschiedenis rond en krijgt ook het koloniaal verleden door de overzeese scheepvaart aandacht. 

Ook krijgt de vaste tentoonstelling een geheel nieuwe introductiefilm voor bezoekers in het hart van de opstelling. Onlangs heeft Huis van Hilde de museumstatus gekregen. Deze mooie bekroning wordt ook op 15 januari gevierd. Vervolgens opent het museum in februari de nieuwe tijdelijke tentoonstelling 'Leven in lagen'. De mens in het Noord-Hollandse landschap. Bezoekers kunnen dan verschillende archeologische topvondsten voor het eerst bekijken.

Logistieke klus

Om de 2 tentoonstellingen en openingen mogelijk te maken, is de komende weken veel ruimte nodig om te kunnen verbouwen en in te richten. Een logistieke klus die ook nog geheel binnen de huidige coronamaatregelen moet worden geklaard. Dit betekent dat het museum de corona-richtlijnen die gelden voor het ontvangen van bezoekers nu niet kan volgen. Daarom heeft het team van Huis van Hilde besloten geen publiek meer te ontvangen tot de grootse opening op 15 januari 2021.

Uitgelicht