Is jouw onderneming de beste van Noord-Holland?

(17 november 2020)

De 14e editie van dé Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland - de OVNH – is gestart.

Noord-Hollandse bedrijven kunnen zich tot en met 10 januari 2021 in 1 van de 4 categorieën aanmelden voor de Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland (OVNH). De OVNH heeft er bovendien een nieuwe prijs bij: De Belofte. Jonge, Noord-Hollandse bedrijven, maken kans op deze prijs die de provincie Noord-Holland in het leven heeft geroepen.

De organisatie van de OVNH is blij dat de komende editie door kan gaan nadat de verkiezing van 2020 door Covid-19 werd afgeblazen. De afgelopen periode heeft de organisatie benut om een nieuwe trofee te laten ontwerpen. Ook is er een nieuwe partner: MT/Sprout.

Bekroning op het werk

Noord-Hollandse bedrijven zien de OVNH als hoogst haalbare onderscheiding in hun provincie. De winnaar wordt op 21 mei 2021 bekendgemaakt. Gedeputeerde Ilse Zaal is juryvoorzitter. 

Ilse Zaal: “Het voorzitten van de jury vind ik een heel eervolle taak. De OVNH is een mooie kans om te laten zien wat de Noord-Hollandse ondernemers betekenen voor de economie, innovatie en werkgelegenheid. Het winnen van die prijs is echt een bekroning op hun werk. Het is ook best een lastige taak, want ik ben trots op alle ondernemers in Noord-Holland, we hebben heel veel mooie bedrijven om uit te kiezen.”

Nieuwe prijs De Belofte

De OVNH heeft er een nieuwe prijs bij: De Belofte. De prijs kan worden gewonnen door jonge, Noord-Hollandse bedrijven, die zich positief onderscheiden op het gebied van groei, medewerkerstevredenheid, regionale betrokkenheid, innovatie, duurzaamheid en/of strategie. Bijzondere bedrijven die zich aanmelden voor de reguliere OVNH-prijzen (MKB-Klein, MKB-Midden, Grootbedrijf) vallen vaak af omdat ze te kort bestaan of nog geen zwarte cijfers schrijven. De Belofte is een initiatief van OVNH hoofdsponsor de provincie Noord-Holland en zal voor het eerst worden uitgereikt op 20 mei 2021.

Aanmelden tot en met 10 januari 2021

Wie worden ditmaal de opvolgers van Van der Laan (Grootbedrijf), Microtechniek (MKB Midden), Ventis (MKB klein) en Karsten Tenten (Publieksprijs)?

Noord-Hollandse bedrijven kunnen zich tot en met 10 januari 2021 in één van de vier categorieën aanmelden voor de OVNH. Dat kan via het aanmeldformulier op www.ovnh.nl. Op de site staan ook de overige deelnamecriteria. De finale van de ONVH vindt plaats op donderdag 20 mei 2021 in de Philharmonie te Haarlem.

Videosttill van de kick-off van de Ondernemersverkiezing 2021 in Noord-Holland
Bekijk in deze video de aftrap van de Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland.  

Partners en sponsors van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland zijn: de provincie Noord-Holland en Randstad (hoofdsponsor), ABN AMRO, Nationale Nederlanden, RSM, NH Media, MT/Sprout, MKB Nederland, Behind the Curtain, Landgoed Duin & Kruidberg en Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.