Laatste deel fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug ingevaren

(12 november 2020)

In opdracht van de provincie Noord-Holland zijn de brugdelen van de toekomstige fietsonderdoorgang bij de Aalsmeerderbrug ingevaren. Deze fietsonderdoorgang bestaat uit 3 delen.

Het 3e en laatste deel is donderdag 12 november op zijn plaats gebracht. De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van een verbeterde fietsverbinding langs de Ringvaart en tussen Haarlemmermeer en Aalsmeer. 

Werkzaamheden rondom de Aalsmeerderbrug 

Het fietspad bij de Aalsmeerderbrug is sinds september versmald, zodat de werkzaamheden op een veilige afstand kunnen plaatsvinden. Aan de fietsonderdoorgang moeten nog werkzaamheden uitgevoerd worden, zoals het monteren van leuningen, het installeren van verlichting en het maken van de aansluitingen op het land. Naar verwachting gaat de fietsonderdoorgang vanaf de Kerstvakantie dit jaar open voor fietsers en voetgangers.

Uitneembaar deel

Wat deze fietsonderdoorgang zo bijzonder maakt, is dat een van de delen uitneembaar is. Dit is speciaal ontworpen zodat de grote schepen die bij Scheepswerf Gouwerok vandaan komen, een draai op het water kunnen maken en via de Ringvaart de werf kunnen verlaten. 
derde deel fietsonderdoorgang
3e deel van de fietsonderdoorgang. Foto: Jorrit Lausberg

Het project HOVASZ

De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.
 

Uitgelicht

Projecten Verkeer en Vervoer