Ondernemers kleinbedrijf in het zonnetje gezet

(20 november 2020)

De provincie Noord-Holland zet vandaag, tijdens de Dag van de Ondernemer, het midden en kleinbedrijf in het zonnetje. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bracht een werkbezoek aan Airchip, een innovatief bedrijf in Amsterdam.

Voor de medewerkers van Airchip bracht Arthur van Dijk een appeltaart mee, die hij had opgehaald bij het Appeltaart Imperium in Haarlem. Het Appeltaart Imperium is een ambachtelijke bakkerij en een sociale onderneming. Het is een re-integratiebedrijf voor zo’n 40 cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg. Voor de cliënten is het een bijzondere leerwerkplek om horeca-ervaring op te doen.

Arthur van Dijk haalt appeltaart op

Hart onder de riem

Arthur van Dijk: "In deze moeilijke tijd wil ik ondernemers en hun medewerkers een hart onder riem steken. Het is mooi om te zien dat het Appeltaart Imperium kwetsbare mensen in onze samenleving werkgelegenheid biedt. De coronamaatregelen treffen veel ondernemers. Ik vind het inspirerend hoe tijdens deze coronacrisis Airchip een innovatief product ontwikkelt dat tegemoet komt aan de vraag van mensen naar nieuwe en veilige oplossingen."

Innovatief bedrijf

Airchip heeft een app ontwikkeld voor de evenementensector, die zowel de gast als de medewerkers gemak en veiligheid kan bieden. De app maakt het bezoekers mogelijk om op een vernieuwende manier te bestellen en betalen. Drankjes bestel je vanaf je mobiel, waardoor fysieke interactie met de medewerker niet langer nodig is. Na bestelling en betaling kun je je bestelling ophalen bij een centraal punt als het klaar staat. De betaling verloopt automatisch via de app waardoor samenwerking met verschillende, kleinere cateringbedrijven gemakkelijker is bij evenementen of festivals. Het lost wachtrijen op en het verhoogt de omzet voor deelnemende bedrijven. 

Arthur van Dijk op bezoek bij Airchip

Daniël van Drunen, directeur van Airchip: "Ik ben blij met de aandacht voor ons bedrijf en de hulp van het Coronaloket van de provincie voor het krijgen van een noodlening voor innovatieve start-ups. De app van Airchip sluit goed aan bij het voornemen van het Kabinet om op korte termijn met speciale proefevenementen te beginnen. Op een proefevenement kunnen afgescheiden bubbels van mensen voor een podium staan. Airchip ondersteunt het verwerken van bestellingen uit specifieke zones en het voorkomen van kruisen van stromen mensen. Onze app helpt afstand te bewaren bij het bestellen en betalen van drankjes."

Landelijk initiatief

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland. De dag is bedoeld om aandacht te geven aan het belang van ondernemers voor Nederland en om ondernemers te bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen.