Tevredenheid over uitvoering werkzaamheden Oosterengweg groeit

(11 november 2020)

Ondanks de forse werkzaamheden op de Oosterengweg, laat het tweede onderzoek naar omgevingstevredenheid opnieuw positieve cijfers zien.

Van de 121 respondenten die zich als deelnemer meldden, woont de meerderheid rond de bouwplaats. Van hen is 45% tevreden met de manier van werken en maar liefst 46% meldt zeer tevreden te zijn. Het onderzoek werd eind september voor de tweede keer uitgevoerd.

De tevreden deelnemers geven aan weinig tot geen overlast te ervaren. Men is onder de indruk van de bouwtechniek en vooral van de snelheid waarmee het werk vordert. De mogelijkheid om dag en nacht mee te kijken via de livestream op www.hovintgooi.nl wordt zeer gewaardeerd. Verder dragen de accurate en open communicatie en de vriendelijke verkeersregelaars op een belangrijke manier bij aan de leefbaarheid rond de bouwput. 

Slechts 8% van de respondenten geeft aan op dit moment ontevreden te zijn. Het geluid van de rupskranen wordt als hinderlijk ervaren en ook het stof op de ramen komt regelmatig terug. De oversteek ter hoogte van de Oude Amersfoortseweg en de tijdelijke overweg zijn op sommige momenten (schooltijden) erg druk waardoor het lastig is de 1,5 meterregel in acht te nemen. Ergernis is er ook en nog steeds over automobilisten die te hard rijden, zoekverkeer en de lucht van diesel. 

Verbeterpunten

Niet alle punten en tips kunnen direct verholpen worden. De rupskranen (waarvan de banden trillingen veroorzaken) blijven nog nodig omdat ze stabieler zijn dan kranen met banden. BAM heeft het personeel opgedragen het werk met deze kraan zo rustig mogelijk uit te voeren. De oversteek voor wandelaars en fietsers ter hoogte van de Oude Amersfoortseweg is intussen verlegd waardoor de drukte beter te reguleren is. Er is een doek aangebracht dat het zicht op de bouwput ontneemt, zodat belangstellenden niet stil gaan staan op de oversteek maar gebruik maken van de kijkvensters en het uitkijkpunt bij de Riebeeckgalerij. Ook hebben de verkeersregelaars een helm met kunststof gelaatsbescherming aangeschaft. Naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek heeft BAM besloten voor het eind van het jaar bij alle woningen aan de Oosterengweg (waar een glazenwasser bij kan komen) de ramen te laten lappen.

Bouwkraan

Deelnemen? Dat kan!

BAM onderzoekt elk kwartaal de tevredenheid in de omgeving. Deelnemers krijgen vragenlijsten toegestuurd waarna een onafhankelijk bureau de resultaten analyseert. Elk kwartaal ontvangt 1 van de deelnemers een dinerbon van 50 euro om te verzilveren bij restaurant Chef aan de Werf. Deze keer viel de familie Peet in de prijzen. Meedoen? Stuur dan een e-mail aan servicepunt@noord-holland.nl onder vermelding van ‘aanmelding tevredenheidsonderzoek’.